Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάσσει στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival, τη «Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο».

Με στόχο την προβολή και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσκαλεί επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και παραγωγούς, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Σάββατο 24 και αύριο Κυριακή 25 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 18.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα, ενώ θα υπάρχουν γευστικές δοκιμές για τους επισκέπτες, στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών.

Street food στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο 24 Νοεμβρίου το ιταλικό Street food βρίσκεται και πάλι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 11.00 έως τις 22.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του «Thessaloniki Food Festival» που συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Από την Παρασκευή στήθηκε στο σημείο ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και καφές espresso.

Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία ( από τις 21.00 ) με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης