Χριστουγεννιάτικο δέντρο αγάπης από… αθλητικές μπάλες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 10:43
Χριστουγεννιάτικο δέντρο αγάπης από… αθλητικές μπάλες
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα με χρωματιστές μπάλες, γιρλάντες, κορδέλες και λαμπιόνια. Ένα ξεχωριστό δέντρο, όμως, στολισμένο εξ ολοκλήρου με αθλητικές μπάλες, θα «ξεφυτρώσει» σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας ως στόχο, εκτός από το να εντυπωσιάσει, να προσφέρει τρόφιμα σε ιδρύματα της πόλης.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα έχει τη μορφή μιας πυραμίδας, θα στηθεί από μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ στον εξωτερικό χώρο του «Mediterranean Cosmos» από την ομάδα του Copa CaBALA. Οι αθλητικές μπάλες θα προέρχονται από ιδιώτες, συλλόγους, σχολεία και αθλητές, ενώ η κάθε μπάλα θα έχει επάνω γραμμένη μια ευχή από τον δωρητή για τον παραλήπτη.

Για κάθε μπάλα που θα συγκεντρωθεί, τόσες συσκευασίες ή κιλά θα δοθούν από συνεργαζόμενες εταιρείες σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης που το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Σωματείο «Δεσμός». Είναι μια κίνηση στο πλαίσιο προσφοράς και στήριξης σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Πάντα ψάχνουμε απλούς, εύκολους, πρωτότυπους τρόπους για να βοηθήσουμε. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι με κάτι τόσο καθημερινό, οικείο και συμβολικό, όπως μια μπάλα, μπορεί ο καθένας να προσφέρει σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, μέλος του Σωματείου «Δεσμός» και του Copa Cabala.

Η συλλογή από μπάλες έχει οριστεί για το διάστημα από τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο. Το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που υπολογίζεται να έχει ύψος τρία μέτρα, θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.

Για να «ψηλώσει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα χρειαστούν πάνω από 400 αθλητικές μπάλες. Θα παραμείνει στολισμένο από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου και μετά το ξεστόλισμά του όλες οι μπάλες θα μοιραστούν σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 11:28