Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Διαμαρτυρήθηκε -δικαίως- ο Γιάννης Κουρτάκης, ότι δεν ήταν η δική του φωνή στη συνομιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Κεδίκογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δε μας εξηγεί όμως ποιος είναι ο άνθρωπος που μιλάει αντ’ αυτού από το κινητό του με τον Μαρινάκη.

Χώρια που προσπαθεί να τους βγάλει «λάδι», υποστηρίζοντας ότι δε λένε κάτι παράνομο, εφ’ όσον είναι φανερό ότι πρόκειται για κάποιον συντάκτη μέσα από την εφημερίδα, ο οποίος ενημερώνει το αφεντικό μέσω του τηλεφώνου του διευθυντή. Αυτονόητο αφού πρόσβαση δεν είχαν όλοι στον «μεγάλο».

Δηλαδή τι άλλο να πουν περισσότερο από τις αθλιότητες που ακούγονται. Εκτός και εάν ο διευθυντής των «Παραπολιτικών», θεωρεί ότι η πίεση για την «γκόμενα» ενός υπουργού ανύπαντρου, ελεύθερου και… ωραίου, αποτελεί τεκμήριο δημοσιογραφίας, προκειμένου να πέσει διαφημισούλα στην εφημερίδα του. Γιατί αυτή ήταν η μόνιμη επωδός του Κουρτάκη στις συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Περισσότερη διαφήμιση. Θεμιτό, αλλά όχι με τέτοιες μεθόδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι όσα λέει ο συνομιλητής- δημοσιογράφος του προέδρου, τυπώνονται μετά από λίγο και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα «Παραπολιτικά». Εάν διαβάσετε προσεκτικά ο συνομιλητής του Μαρινάκη, επαναλαμβάνει δύο φορές τη φράση: «τα έγραψα, τα γράφω».

Σωστά κύριε Κουρτάκη; Εάν ο Κεδίκογλου δεν τα επιβεβαίωνε αυτά θα ήμασταν κι εμείς επιφυλακτικοί, έλα όμως που ο χριστιανός θυμάται λεπτομερώς τι γράψατε.

Τέλος πάντων καλή η μάχη των εντυπώσεων, αλλά τα πράγματα είναι στριμόκωλα όπως λένε κι οι ναυτικοί για τον δυνατό Νοτιά του Ιονίου. Φυσικά το ρεπορτάζ συνεχίζεται γιατί στην επόμενη συνομιλία άλλου στελέχους της εφημερίδας, πάλι από το αμαρτωλό τηλέφωνο του διευθυντή όπως φαίνεται, προσπαθεί να στριμώξει τον Κώστα Τζαβάρα αναπληρωτή τότε υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αιτία ήταν ο έλεγχος και η διαφήμιση του ΟΠΑΠ.

Φαίνεται ότι εκείνο το οποίο έκαιγε περισσότερο διευθυντή και εκδότη, ήταν τα έσοδα της εφημερίδας, τα οποία έπρεπε να αυξηθούν πάση θυσία.

Κι αυτό κατανοητό, παρακολουθήστε όμως τη μεθοδολογία. Να χτυπήσουν τον υπουργό λόγω της γνωριμίας του με τον πεθερό του Σπανουδάκη, με τον οποίο ο Τζαβάρας είχε σχέση από τον Πύργο και δε συμμαζεύεται. Κι όλα αυτά επειδή πίστευαν ότι ο Σπανουδάκης θα πάει στον ΟΠΑΠ και ότι ο υπουργός είχε υπό την εποπτεία του ΟΠΑΠ. Η ταλαιπωρία του κράτησε πολύ λίγο, μέχρι να αντιληφθούν τα λαγωνικά των «Παραπολιτικών», ότι ο Τζαβάρας δεν είχε τις αρμοδιότητες του αθλητισμού, τις είχε ο Ιωαννίδης και πως ο ΟΠΑΠ ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών και φυσικά το Υπουργείο του Τζαβάρα δεν είχε καμία σχέση.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν και η αντίληψη που έχουν περί ενημέρωσης. Πιέσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με την ισχύ και την εξουσία του αφεντικού πάντοτε. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Μαρινάκης δεν ήθελε να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας κι έβαζε μπροστινούς, Κουρτάκη, Καραμήτσο και σία.

Ένα ραδιόφωνο και τρεις εφημερίδες, γιατί τα Μίντια σ΄αυτές τις περιπτώσεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Τώρα αντιλαμβάνεται ο καθένας, τι σημαίνει η ανάμιξη του ονόματος του πρωθυπουργού σε μία αγνώστου προελεύσεως συναλλαγή, μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι έχουν εντελώς ανορθόδοξη αντίληψη για την έννοια της ενημέρωσης και η συμπεριφορά τους αποκλίνει από κάθε νόμιμο και ηθικό.

Ακούστε τον διάλογο αυτούσιο, όπως κατεγράφη από τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας:

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία:

Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)
Συντάκτης εφημερίδας (Σ.ε.)

Β.Μ: Ναι, ναι;
Σ.ε: Έλα.
Β.Μ: Έλα.
Σ.ε: Να σου πω. Για περίμενε μισό λεπτό να βγάλω το ακουστικό. Την ξέρεις αυτήν την… που έχει παντρευτεί ο Σπανουδάκης.
Β.Μ: Ναι, ναι.
Σ.ε: Αυτή είναι από τον Πύργο. Ο πατέρας είναι εργολάβος εκεί πέρα.
Β.Μ: Ξέρω, ξέρω. Και φτιάχνει μεζονέτες.
Σ.ε: Λοιπόν και έφτιαχνε μεζονέτες. Άμα θέλουμε να τον κάψουμε τον Σπανουδάκη μήπως περάσουμε κάνα παραπολιτικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας και πολιτισμού κ.Τζαβάρας γιατί προαλείφεται να αναλάβει τον ΟΠΑΠ, στο στενό περιβάλλον του οποίου πεθερός του κ.Σπανουδάκη στον Πύργο… κάπως έτσι με το επώνυμο του… γνωστός κατασκευαστής και λοιπά, να τον κάψουμε από τώρα. Κατάλαβες;
B.Μ: Ναι, ναι.
Σ.ε: Οκ. Γιατί από ότι μαθαίνω θέλει να δώσει τον ΟΠΑΠ εκεί. Και ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας είναι του ιδίου ανθρώπου.
Β.Μ: Nαι.
Σ.ε: Οk. Οπότε μήπως του κάνουμε καμία βιαστική. Άμα τον έχουμε εκθέσει (ακατάληπτο) οπότε εγώ θα μάθω το επώνυμο του αυτουνού και να μην τον ξέρεις και μου λες. Εντάξει αγόρι μου;
Β.Μ: Εντάξει, εντάξει.

Η δήλωση του κ. Τζαβάρα:

«Θεωρώ ότι είτε από επιπολαιότητα μεγάλη, είτε από άγνοια, αυτό που προκύπτει (από τον διάλογο) είναι ότι δεν γνώριζε αυτός που μιλάει ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον αθλητισμό, ότι οι αρμοδιότητες οι δικές μου ως αναπληρωτή υπουργού είχαν καθοριστεί με απόφαση του τότε πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά και αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο τον Πολιτισμό.

Την αρμοδιότητα του αθλητισμού τότε την είχε ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Όμως, θα πρέπει επίσης να συμπληρωθεί ότι την εποπτεία στον ΟΠΑΠ δεν την ασκεί το υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτά που λέγονται δε για να είμαι ευθύς και ειλικρινής, πράγματι γνωρίζω τον κ. Σπανουδάκη, έχει παντρευτεί τη κόρη του αείμνηστου Παναγιώτη Τερζή ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος στην πόλη του Πύργου και μάλιστα εγώ ήμουν και δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική του παράταξη. Ούτε είχα ποτέ καμία σχέση, έχει ήδη ο άνθρωπος αποβιώσει, ούτε είχα καμία σχέση με τα ζητήματα που αναφέρονται στη συζήτηση», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης