Υπέρ της υπαγωγής των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που έχει χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τάσσεται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Οι δύο αυτές εισηγήσεις εφόσον γίνουν δεκτές από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου που θα πάρει την οριστική απόφαση, εκτιμάται ότι θα προσφέρουν μία σημαντική ανάσα στους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια τα οποία πήραν από τον Οργανισμό Εργατική Κατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και την υπαγωγή των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των δανειοληπτών στο διάδοχό του, ΟΑΕΔ, το θέμα έφτασε στον Άρειο Πάγου που καλείται να αποφανθεί εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ, μπορεί να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» (νόμος3869/2010).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι δυο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου ήταν αρνητικοί στις εισηγήσεις τους να ισχύσει το ίδιο και για τα «προσωπικά δάνεια εκτάκτων αναγκών» που χορήγησε ο ΟΕΚ προς εργαζόμενους, συνταξιούχους και υπαλλήλους του Οργανισμού.

Τα δάνεια «προσωπικά δάνεια εκτάκτων αναγκών»)είχαν χορηγηθεί προς αντιμετώπιση εκτάκτων εξόδων, όπως είναι σε περιπτώσεις γάμων, τοκετών, θανάτων, σοβαρών ασθενειών, κ.λπ.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης