Ζάκυνθος: 17χρονος τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο συμμαθητή του στο χωριό Φιολίτι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 19:54
Ζάκυνθος: 17χρονος τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο συμμαθητή του στο χωριό Φιολίτι

Από θαύμα γλίτωσε ένα 17χρονο παιδί στο χωριό Φιολίτι, στη Ζάκυνθο, όταν ο φίλος του, μη γνωρίζοντας ότι το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του είναι γεμάτο, τον πυροβόλησε.

Όπως μετέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα δύο αγόρια περνούσαν το πρωινό τους στο σπίτι του ενός. Τότε, το ένα από τα παιδιά αποφάσισε να δείξει στον φίλο του το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, το οποίο ήταν φυλαγμένο στην ντουλάπα του δωματίου. Ο νεαρός έβγαλε την καραμπίνα, μη γνωρίζοντας ότι ήταν γεμάτη φυσίγγια. Καθώς την επεξεργαζόταν και την έδειχνε στον συμμαθητή του, αυτή εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 17χρονο στη βουβωνική χώρα.

Αμέσως, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 17χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αυτήν τη στιγμή ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου συνελήφθησαν ο πατέρας και ιδιοκτήτης του όπλου, και ο 17χρονος γιος του. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και του Νόμου περί όπλων.

Ο πατέρας κρατείται στο ΑΤ Ζακύνθου και αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Έπειτα από έλεγχο της Αστυνομίας, πάντως, όλα τα κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι είχαν νόμιμη άδεια κατοχής.  
 
Επισημαίνεται ότι, το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φέρεται πάντα λυμένο, εντός θήκης, και να συναρμολογείται μόνο στον τόπο του κυνηγίου. Πρέπει, επίσης, να φυλάσσεται λυμένο και κλειδωμένο σε ασφαλή χώρο, μη προσβάσιμο από παιδιά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 19:55