Κοντά στη σύλληψη των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Ζακύνθου βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές του νησιού.

Στη διάρκεια της ληστείας, που έγινε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα, αφαιρέθηκαν με την απειλή πιστολιού κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και αναζητούνται δύο κάτοικοι Ζακύνθου, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 27 και 30 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο, απείλησαν με πιστόλι τον 61χρονο ιδιοκτήτη, έσπασαν με λοστό την τζαμαρία και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά. Στη συνέχεια, διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή στα περίχωρα της πόλης.

Από έρευνες που ακολούθησαν στο επιβατικό αυτοκίνητο του 27χρονου και στο σπίτι των δύο δραστών βρέθηκαν τα ρούχα και τα υπόλοιπα εξαρτήματα με τα οποία ήταν εφοδιασμένοι κατά τη διάπραξη της ληστείας, όπως ζακέτες, τσάντα ώμου και κουκούλες, καθώς επίσης και τα πλαστικά μέρη της δίκυκλης μοτοσικλέτας, με την οποία είχαν διαφύγει.

Επίσης, εντοπίστηκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια, και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 21 εκατοστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης