Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Ορθωνιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, 01:48
Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Ορθωνιά
Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες το απόγευμα στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο αύριο καθώς αναμένεται μεγάλη δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Η νύχτα στα βουνά της Ζάκυνθου προβλέπεται πολύ δύσκολη για όλους του πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από χθες το απόγευμα.

Αυτή τη στιγμή, στο κτίριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Αλυκών έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονιστούν όλες τις ενέργειες.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέλ αναμένεται να αρχίσουν ρίξεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι από την πύρινη λαίλαπα που καίει για μια ακόμα ημέρα την Ζάκυνθο, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, 01:48