Ζάκυνθος: Έλεγχοι σε δημόσια κτήρια από μηχανικούς του ΕΜΠ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014, 15:26
Ζάκυνθος: Έλεγχοι σε δημόσια κτήρια από μηχανικούς του ΕΜΠ
Ελέγχους για τη στατικότητα δημοσίων κτηρίων στη Ζάκυνθο διενήργησε τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που βρέθηκε στο νησί έπειτα από πρόσκληση του δήμου.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως θα πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα το γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου, το οποίο είχε υποστεί ζημιές έπειτα από σεισμούς στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και παρέμενε κλειστό, αλλά και ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε δύο σημαντικά δημόσια κτήρια, στο κέντρο της πόλης.

Ακόμη ένα κτήριο που ελέγχθηκε είναι το Πνευματικό Κέντρο του δήμου, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό αρχείο, η βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και κινηματοθέατρο, και το άλλο είναι το παλιό Εργατικό Κέντρο, ένα επίσης νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της πόλης, που σήμερα παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Πνευματικό Κέντρο χρειάζεται μικρές παρεμβάσεις, ενώ για το κτήριο του Εργατικού Κέντρου απαιτούνται μεγαλύτερες παρεμβάσεις, καθώς για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

«Αν κάναμε παρέμβαση πριν από 5 ή 10 χρόνια, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αν δεν κάνουμε τίποτα τα υπόλοιπα 5 χρόνια, το κτήριο θα καταρρεύσει», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς στο ΑΠΕ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στην πόλη που κινδυνεύει να καταστραφεί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014, 15:26