Το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει 94 περιπτώσεις ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Λαγανά από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, κατά την τελευταία τετραετία. Την είδηση αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού αναφορικά με επάνοδο της συζήτησης γύρω από το θέμα της αποτελεσματικότητας ή μη της διαδικασίας ελέγχου των αλκοολούχων ποτών. Ο λόγος, επειδή αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία στην εκάστοτε χημική υπηρεσία του κράτους, που ανταποκρίνεται με τραγικά αργούς ρυθμούς.

Αφορμή στάθηκε το τελευταίο περιστατικό με την 20χρονη Αγγλίδα που έπαθε νεφρική ανεπάρκεια και οξεία τύφλωση. Ενδεικτικά όπως ανέφερε ο κ. Νιοτόπουλος, “το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου πραγματοποίησε από το 2013 μέχρι και την 3.9.2016, 94 ελέγχους, λαμβάνοντας τα αντίστοιχα δείγματα και αποστέλλοντάς τα στην οικεία χημική υπηρεσία. Όλα ανεξαιρέτως τα παραπάνω δείγματα κρίθηκαν ως “μη κανονικά ως προς τις ενδείξεις τους”, όχι όμως νοθευμένα. Και για τα 94 αυτά πορίσματα η Υπηρεσία μας έχει ασκήσει αντίστοιχες μηνύσεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νιοτόπουλος καθιστά σαφές πως οι χρόνοι που απαιτούνται μέχρι η Υπηρεσία να λάβει στα χέρια της το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας, είναι πολύ μεγαλύτεροι από τη διάρκειας της τουριστικής περιόδου, και προσθέτει “Πάραυτα γίνεται πολύ εύκολα κατανοητό ότι οι χρόνοι που ακολουθούνται μέχρι η Υπηρεσία να λάβει στα χέρια της το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας είναι αντιστρόφως ανάλογοι με το εύρος διάρκειας της τουριστικής περιόδου και ως εκτούτου και με το χρονικό σημείο που ο εκάστοτε προμηθευτής ή ιδιοκτήτης “πλήττεται” από τις πράξεις της Διοίκησης (διοικητικό πρόστιμο, μήνυση)”.

Πηγή: imerazante.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης