Ζάκυνθος: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης - Κλειστά όλα τα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 08:56
Ζάκυνθος: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης - Κλειστά όλα τα σχολεία

Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες έφερε η «Μήδεια» στη Ζάκυνθο. 

Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, έχει χιονίσει στα χωριά Κοιλιωμένο, Άγιο Λέοντα, Αναφωνήτρια, Ορθονιές και Βολίμες, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου Ζακύνθου βρίσκονται στα χωριά που έχουν πρόβλημα και επιχειρούν να ανοίξουν και πάλι τους δρόμους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό του Αγίου Λέοντα, όπου λόγω της πυκνής χιονόπτωσης οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους, αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Ορθονιές-Βολίμες, όπου αυτή τη στιγμή μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούν να τον καθαρίσουν.

Κλειστά τα σχολεία

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι σχολικές μονάδες τόσο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης -νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία-, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -γυμνάσια και λύκεια- σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:09