Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο, καίγοντας δασική έκταση.

Σε ότι αφορά στο μέτωπο του Μαχαιράδου είναι σε ύφεση και έχει τεθεί υπό έλεγχο ενω εκείνο του Κοιλιωμένου εξακολουθεί να δίνει αναζωπυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η εικόνα ήταν καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Ομως, στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας ενώ μαζί με τις τοπικές δυνάμεις επιχειρούν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο που έφτασαν στο νησί, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.
  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι χθες το βράδυ, μεγαλύτερη ήταν η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς είχε χωριστεί σε δύο μέτωπα – ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. 

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», επιχείρησαν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Ενισχύσεις από την Πελοπόννησο

Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου προσφέρουν οι ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, με το πλοίο που έφθασε στις 22:30 στο λιμάνι της Ζακύνθου, κατέβηκε στο νησί ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης