Για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του νόμου περί όπλων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Ζάκυνθο, ένας Ζακυνθινός και δύο άντρες ξένης καταγωγής.

Η επιχείρηση σύλληψής τους ξεκίνησε μετά από περιστατικό πυροβολισμών που εξελίχθηκε αργά το βράδυ, στην περιοχή Άγιος Γεράσιμος Ζακύνθου, στο δρόμο του ΚΤΕΟ. Για τη διερεύνηση του περιστατικού συστάθηκε άμεσα ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, της ΟΠΚΕ, της Ομάδας ΔΙΑΣ και το Αστυνομικό Τμήμα. Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στους πυροβολισμούς ενός ατόμου από τη Ζάκυνθο και ενός ατόμου ξένης καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν διαδοχικά, σε διάφορες περιοχές της πόλης της Ζακύνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο σημείο που εκδηλώθηκαν οι πυροβολισμοί, εννέα κάλυκες διαμετρήματος των 9mm, ενώ στην κατοχή του Ζακυνθινού βρέθηκαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, καθώς και δεκαπέντε φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος. Την ίδια ώρα, στην οικία του μετανάστη, βρέθηκαν 444 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ, ένα κουτί μεταφοράς πιστολιού κενό περιεχομένου, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 17 κυνηγετικά φυσίγγια.

Σε βάρος του Ζακυνθινού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και σε βάρος του μετανάστη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ο αδελφός και συγκάτοικος του μετανάστη ως εμπλεκόμενος στους πυροβολισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ να σημειωθεί ότι από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης