Με χιόνια στις αυλές τους ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του χωριού των Βολιμών, στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους κατοίκους του νησιού για το κύμα κακοκαιρίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

»Για σήμερα Πέμπτη 3/1/2019, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, συνοδεία θυελλωδών ανέμων μέχρι 8 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 4/1/2019 θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα παρατηρηθούν στην περιοχή μας, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω πρόκλησης παγετού ειδικά στις ορεινές περιοχές. Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεότερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

»Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας www.emy.gr».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης