Κάλεσμα για «μαζική και μαχητική» συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων τους, με συμβολική συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, απευθύνει προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ).

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Να βροντοφωνάξουμε “φτάνει πια”:

Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.
Στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις».

Σύμφωνα με την ΠΕΜ, η κυβέρνηση «κοροϊδεύει ξεδιάντροπα» τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών και η κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο «που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016».

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι καλούν σε «ανυποχώρητο αγώνα, για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα, ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι οργανώνουν και πανελλαδική σύσκεψη, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στη Νίκαια Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης