Παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία σήμερα δεν θα «χτυπήσει κόκκινο», οι υψηλές τιμές της σχετικής υγρασίας δημιουργούν από τις πρώτες πρωινές ώρες έντονο αίσθημα δυσφορίας και πιο αισθητής ζέστης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός της σημερινής ημέρας αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες στις παραθαλάσσιες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε Μακεδονία και Θράκη από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου, από 20 έως 36 στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, μέχρι και τους 37 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, δύο βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η υψηλότερη θερμοκρασία σε Κυκλάδες, Κρήτη, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 37 βαθμούς κελσίου με άνεμους μεταβλητούς έντασης 2 με 4 μποφόρ ενώ στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας μικρής διάρκειας στα ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοιος καιρός και το Σάββατο παρά το γεγονός ότι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 – 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από τα δυτικά.

Αλλαγή του καιρού με υποχώρηση της υγρασίας αναμένεται από την Κυριακή ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Δευτέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης