Ζέστη χωρίς υγρασία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 06:24
Ζέστη χωρίς υγρασία
Υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με σταδιακή υποχώρηση της υγρασίας που ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα γύρω ορεινά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά όποτε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στη Θεσσαλία και τα ορεινά της Στερεάς. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προλέπεται αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι ανεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 06:26