Οικογένεια γυρίζει την Αυστραλία με... ποδήλατο

Οικογένεια γυρίζει την Αυστραλία με... ποδήλατο
Με «οδηγό» την αναζήτηση για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα κάνει εδώ και σχεδόν δύο μήνες τον γύρο της Αυστραλίας με ποδήλατο. Και, μάλιστα, ο Δημήτρης και η Άννα Μοσχονή δεν είναι μόνοι, αλλά έχουν για παρέα την πεντάχρονη κόρη τους Αφροδίτη.

Το ζευγάρι και η μικρή Αφροδίτη έφθασαν στην Αυστραλία τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τα δύο τους ποδήλατα, σκηνές και όλα όσα χρειάζεται ένα μικρό, «κινούμενο» νοικοκυριό.

Πριν από λίγο καιρό, το τολμηρό ζευγάρι συνάντησε η δημοσιογράφος της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» Maja Jovic, η οποία κατέγραψε το μακρύ και διαφορετικό αυτό ταξίδι πάνω σε δύο (ποδηλατικές) ρόδες.

Γεννημένοι στην Αθήνα, η Άντα και ο Δημήτρης μετακόμισαν στο Ναύπλιο πριν από περίπου έξι χρόνια. Ζουν στην επαρχία και στην Ελλάδα, την εποχή της κρίσης, έχουν επιλέξει να ακολουθούν έναν πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Κάνουν ποδήλατο και χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις, κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, χτίζουν ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και συλλέγουν το νερό της βροχής. Και πάνω απ' όλα μπορούν και ταξιδεύουν. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολύ εναλλακτικά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινά!

Όταν τους συνάντησε η Maja Jovic είχαν ήδη διανύσει 110 χιλιόμετρα, από το Geelong στη Μελβούρνη, ξεπερνώντας το όριο των 60χλμ. την ημέρα που είχαν θέσει εξαρχής προκειμένου να μπορεί η μικρή Αφροδίτη να ακολουθεί τον ρυθμό τους. «Είναι όλα μια ευθεία. Δεν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα». Μ' αυτά τα λόγια περιγράφει η πεντάχρονη το τοπίο μεταξύ αυτών των δύο πόλεων.

Για την Αφροδίτη τίποτα δεν φαίνεται δύσκολο. Τραγουδάει, τρώει μια μπάρα δημητριακών, παίρνει έναν υπνάκο γέρνοντας στην πλάτη του πατέρα της και η μόνη της απαίτηση, όταν στήνουν, για μια μικρή ανάπαυλα, το «κινητό» τους σπίτι είναι να είναι κοντά σε κούνιες.

Οι λόγοι για αυτό το ασυνήθιστο ταξίδι, όπως εξηγεί στον «Νέο Κόσμο» η Άντα, ήταν πολλοί. Πρώτα απ' όλα, όπως λέει, αγαπούσαν τους ανθρώπους στην Αυστραλία. Ύστερα από τρία ταξίδια στη χώρα αυτή, είχαν την επιθυμία να τη γυρίσουν με ποδήλατο, αλλά να κάνουν κάτι τέτοιο με ένα πεντάχρονο παιδί μαζί τους φαινόταν «άπιαστο όνειρο».

Στη διάρκεια των περίπου δύο μηνών που ήταν ήδη στον δρόμο, όταν συνάντησαν τη δημοσιογράφο, έχοντας διανύσει 1.600χλμ. με τα ποδήλατά τους, πολλοί ήταν εκείνοι που τους σταματούσαν στον δρόμο για να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την απόφασή τους να γυρίσουν την Αυστραλία με ποδήλατο και, μάλιστα, μαζί με την κόρη τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, 12:08