Σημαντικές ζημιές στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς εξαιτίας της χιονόπτωσης κατέρρευσε τμήμα της στέγης στη μονάδα των ηλεκτροκαμίνων νικελίου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε, αφού το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτείται το εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δημοσίευμα του 902.gr ανέφερε πως στο εργοστάσιο εγκλωβίστηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας, καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση από και προς αυτό. «Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της οροφής του εργοστασίου στο χώρο που βρίσκονται τα καμίνια και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός εργαζομένων. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ξημερώματα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας να παραμένουν μέχρι αποκλεισμένοι στο χώρο του εργοστασίου, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και χωρίς τρόφιμα» ανέφερε συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ που επικαλείται το ΑΠΕ, το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση -κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα- και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο διαγωνισμών για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και της εταιρείας, οι οποίοι πραγματοποιούνται παράλληλα από το ΤΑΙΠΕΔ. Στους διαγωνισμούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι επενδυτικά σχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης