Ζητά να βρεθούν τρόποι αναπλήρωσης των μαθημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 18:43
Ζητά να βρεθούν τρόποι αναπλήρωσης των μαθημάτων
Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου έδωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στους προέδρους των Ομοσπονδιών των Εκπαιδευτικών προκειμένου να προτείνουν τους τρόπους με τους οποίους θα αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν στα σχολεία.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, η υπουργός ΤΟΝΊΖΕΙ ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά που έχουν διδαχθεί λιγότερες ώρες σε συγκεκριμένα μαθήματα για οποιονδήποτε λόγο. Γι' αυτό και θα ζητηθεί από τους διευθυντές να υπάρξει πρόγραμμα αναπλήρωσης ανά σχολείο».

Στην επιστολή τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με απόφαση της ομοσπονδίας σας, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός απεργιών και στάσεων εργασίας. Παράλληλα έγιναν καταλήψεις σχολείων, με αποτέλεσμα να χαθούν επιπλέον ώρες μαθημάτων, ενώ σε ορισμένα σχολεία υπήρξε καθυστέρηση αναπλήρωσης των κενών ασθένειας ή άρνηση μετάβασης των αναπληρωτών. Παρακαλώ όπως προτείνετε στο υπουργείο έως την ερχόμενη Δευτέρα 28.3.2011, τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων προκειμένου από κοινού να βρούμε λύση προς όφελος των μαθητών».

Η υπουργός, πάντως, τονίζει ότι σέβεται τους αγώνες του κλάδου και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για αγώνα και προσθέτει:

«Είμαι βέβαιη ότι συμφωνείτε πως τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει και δεν μπορούν να τις υφίστανται οι μαθητές. Ας συμφωνήσουμε στο ότι τόσο το υπουργείο, όσο και οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστικοί φορείς ασπάζονται στην αρχή “ούτε μία ώρα χαμένη, ούτε για ένα παιδί».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 18:48