Η φτώχεια και η ανέχεια στην πατρίδα του τη Ρουμανία, οδήγησαν τα βήματα του 26χρονου Μίτικα Κλαούντιο Πετράντο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα απ’ όπου είχε φύγει στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου για να πάει κοντά στη γυναίκα του που έφερνε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Η κόρη του Καταλίνα- Φλορίνα ήρθε στον κόσμο στις 29 Δεκεμβρίου του 2012, ωστόσο τα χρήματα που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ο 26χρονος από την επαιτεία, τις προσφορές και τα λιγοστά μεροκάματα που είχε κάνει στην Ελλάδα, δεν κράτησαν πολύ και έτσι τον προηγούμενο μήνα πήρε πάλι το δρόμο της επιστροφής στην Αμαλιάδα, αυτή τη φορά έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα και το παιδί του, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς φαγητό και στέγη

Ο 26χρονος έφθασε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα της κρίσης στις 27 Δεκεμβρίου 2012 και έκτοτε προσπαθεί να συγκεντρώσει κάποια χρήματα ζητιανεύοντας στα φανάρια, ενώ έχει κάνει μόλις τρία μεροκάματα σε αγροτικές δουλειές.

Όλο αυτό το διάστημα ζει επί της ουσίας στην ύπαιθρο, στο πάρκο του ΟΣΕ της Αμαλιάδας και στα όποια κατάλοιπα από κτήρια του παρελθόντος υπάρχουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός όμως άλλαξε, οι συνθήκες διαβίωσης δύσκολες και προχθές με τη βροχή ο 26χρονος με την οικογένειά του βρέθηκαν ανήμποροι στο δρόμο, χωρίς να έχουν μια στέγη για να μπορέσουν να προφυλαχθούν από τη βροχή και το κρύο.

Μοναδική διέξοδος για εκείνον και την οικογένειά του ήταν το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας. Εκεί αναγκάστηκε να καταφύγει προχθές το απόγευμα ο 26χρονος με την γυναίκα και το μωρό του, για να μπορέσουν να γλιτώσουν από τη βροχή.

Εκεί, κοντά στους πυροσβέστες που από την πρώτη στιγμή, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, είναι στο πλευρό του και προσπαθούν να του προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Είναι οι άνθρωποι που του αγόρασαν γάλα και κρέμες για το μωρό του, είναι αυτοί που του βρήκαν καρότσι, είναι αυτοί που έδωσαν φαγητό στον ίδιο και τη γυναίκα του.

Τόσο ο 26χρονος όσο και η 22χρονη γυναίκα του, που μόλις στέκεται στα πόδια της, είναι υποσιτισμένοι ενώ καθημερινά όπως αναφέρουν επιβιώνουν με ένα πακέτο μπισκότα, γιατί ό, τι άλλα χρήματα καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα διαθέτουν για να ταΐσουν το μωρό τους.

Αυτό που ζητά τώρα ο 26χρονος, είναι μια στέγη για να μπορέσει να επιβιώσει με την οικογένειά του και να μπορέσει να βρει ένα μεροκάματο σε αγροτικές καλλιέργειες για να βγάλει λίγα χρήματα.

Πηγή: patrisnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης