Ζητείται ανάδοχος για το έργο στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011, 21:32
Ζητείται ανάδοχος για το έργο στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο για την κατασκευή του οδικού κόμβου Κ16, στην περιοχή Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, αύριο, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι πολύ πιθανόν να προκύψει ανάδοχος.

Στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου (προϋπολογισμού 114 εκ. ευρώ) θα βελτιωθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κόμβος Κ 16, ή κόμβος Λαχαναγοράς, θα ενώσει την εσωτερική περιφερειακή οδό με την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, αναβαθμίζοντας την περιοχή αυτή της δυτικής Θεσσαλονίκης και διευκολύνοντας τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους διερχόμενους οδηγούς.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι το ερχόμενο Φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής οδού, με την κατασκευή 4 κόμβων από τη Λαχαναγορά, μέχρι τη Νέα Ευκαρπία, προϋπολογισμού 170 εκ. ευρώ περίπου. «Μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση η εσωτερική θα μετατραπεί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς σηματοδότες. Στη νέα εσωτερική περιφερειακή θα δημιουργηθεί το λεγόμενο «πράσινο κύμα», γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων σ' ολόκληρη την πόλη», δήλωσε.

Εξάλλου, το Φθινόπωρο αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, από το ύψος του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων», μέχρι την Ευκαρπία και τα Πεύκα. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα είναι το πρώτο κομμάτι του μεγάλου έργου της εξωτερικής περιφερειακής η οποία θα ενώσει τη δυτική έξοδο της πόλης με τη Θέρμη, το αεροδρόμιο και κατ' επέκταση με τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Η εξωτερική περιφερειακή, με τη νέα χάραξή της θα διέρχεται πάνω από το Πανόραμα και κάτω από το Χορτιάτη και, όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, θα είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και βοηθητική λωρίδα κυκλοφορίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011, 21:32