Σε σπασμωδικές κινήσεις επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο, ακολουθώντας ευλαβικά τις άνωθεν εντολές, δηλαδή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προσπαθεί να κυνηγήσει… «φαντάσματα» δίνοντας τέλος στη διαρροή πληροφοριών και επίσημων εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις μηνύσεις που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας για την περίεργη διάρρηξη στο γραφείο του, παρενέβη για ακόμη μια φορά στο έργο των επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να βρεθεί ο… «ένοχος».

Σε κατάσταση πανικού, ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Λ.Κ., αναιρεί άθελα του τους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών περί διάρρηξης, καθώς ζητεί επειγόντως την προμήθεια ενός κεντρικού καταστροφέα εγγράφων ώστε ό,τι συμβαίνει και ό,τι συζητείται να μένει «εντός των τειχών» του κτηρίου της οδού Πανεπιστημίου.

Κίνηση βιαστική και ανησυχητική, καθώς επί της ουσίας παραδέχεται ότι υψίστης σημασίας ενημερωτικά σημειώματα, προσχέδια νόμων και άλλα απόρρητα έγγραφα, καταλήγουν στους κάδους ανακύκλωσης δίχως κανέναν έλεγχο και κανένα μέτρο ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωμα πανικού

Στις 26 Ιουλίου 2012, και ενώ έχει προηγηθεί η κινητοποίηση των εισαγγελικών και διωκτικών Αρχών μετά τη μήνυση του Χρήστου Σταϊκούρα εναντίον των «άγνωστων δραστών» που ισχυρίζεται ότι διέρρηξαν το γραφείο του, ο επικεφαλής του Γ.Λ.Κ. αποστέλλει εισηγητικό σημείωμα στη νεοφερμένη Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, ζητώντας την παροχή καταστροφέα εγγράφων.

Το έγγραφο φέρει τον τίτλο «Προμήθεια καταστροφέα» και το αιτιολογικό του εισηγητικού σημειώματος για την έγκριση κονδυλίου είναι η χωρίς φειδώ διαρροή επίσημων αρχείων του Γ.Λ.Κ. τόσο σε χειρόγραφη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

«Με αφορμή τη διαρροή στο διαδίκτυο επανειλημμένα εγγράφων του Γ. Λ. Κράτους, τόσο σε χειρόγραφη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, παρακαλούμε να εγκρίνετε την προμήθεια ενός (1) κεντρικού καταστροφέα εγγράφων, προκειμένου να καταστρέφονται πριν την έξοδό τους από το κεντρικό κτίριο του Γ. Λ. Κράτους, όλα τα έγγραφα που προωθούνται προς ανακύκλωση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο – παραδοχή κατάστασης μπάχαλου.

Διαρροές μέσω… σκουπιδιών

Θυμίζουμε ότι το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου στα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδαςέφτασεεπίσημο έγγραφο, υπογεγραμμένο από Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα «αίτημα παροχής στοιχείων». 

Στο έγγραφο ζητούνταν από τους δημοσιογράφους της zougla.gr να αποκαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο απεστάλησαν προς δημοσίευση στοιχεία, τα οποία προέρχονται από το ΓΛΚ και αφορούν την υπόθεση Σταϊκούρα. Δηλαδή τις αποκαλύψεις του Κίτρινου Τύπου και της zougla.gr για τη ρουσφετολογική βιομηχανία που είχε στηθεί στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού και που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα.

Αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα του κ. Κατριβέση, επισημαίνοντας: «Σε περίπτωση που άγνωστο, σε εσάς, άτομο δημοσίευσε μέσω του ιστολογίου ή έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλου μέσου ηλεκτρονικής επικοινωνίας τα έγγραφα» να τους παρέχουμε τη… διευκόλυνση για τον εντοπισμό τους.

Την ίδια ημέρα (26 Ιουλίου), ο επικεφαλής του Γ.Λ.Κ. αποστέλλει στη Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής το εισηγητικό σημείωμα, αποδεχόμενος επί της ουσίας ότι οι διαρροές δεν προέρχονται από διαρρήξεις αλλά από τα… σκουπίδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης