Άνεργος, μέλος του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ για τις 130 φορές που πέρασε από τα διόδια της Εγνατίας, χωρίς να πληρώσει.

Το κίνημα εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη φορά «αριστερά» συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με την ιλιγγιώδη ταχύτητα ενσωμάτωσής της στο διαπλεκόμενο σύστημα της οικονομικής ολιγαρχίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση την τιμητική τους είχαν οι μεγαλοεργολάβοι των εθνικών μας δρόμων και συγκεκριμένα η εταιρία Εγνατία Οδός Α.Ε., η οποία κατάφερε μέσω της εφορίας να καταλογίσει σε άνεργο συμπολίτη μας με 2 παιδιά το αστρονομικό ποσό των 22.000 ευρώ για 130 απλήρωτες διελεύσεις από τα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και μέλη του οποίου διατράνωναν μαζί μας στο παρελθόν το δίκαιο του αγώνα μας ενάντια στα ληστρικά διόδια των μεγαλοεργολάβων, από συνοδοιπόρος μας στους αγώνες έχει καταντήσει ο αχθοφόρος των πολυεθνικών και ντόπιων εταιριών που πλουτίζουν από το υστέρημά μας, εισπράττοντας καθημερινά εκατομμύρια ευρώ από τα πανάκριβα διόδια που μας επιβάλλουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε στήριζε με πάθος τα δίκαια αιτήματα του κινήματος ενάντια στα διόδια, τώρα συμπεριφέρεται ως άξιος συνεχιστής των νεοφιλελεύθερων προκατόχων του. Η κυβέρνηση, όπως τα βρήκε με τους δανειστές προφανώς τα έχει βρει και με τους μεγαλοεργολάβους. Γι’ αυτό δεν βγάζει κιχ για τους σκανδαλώδεις νόμους Ρέππα και Βορίδη που ζουν και βασιλεύουν καθιστώντας την άρνηση πληρωμής διοδίων παράβαση του ΚΟΚ και συνεπικουρεί την συντεταγμένη επίθεση των πολυεθνικών προς τους καθημαγμένους Έλληνες πολίτες όπως του κ. Θεοφάνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στο διαρκές σκάνδαλο της εκποίησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους και να διεκδικεί:

την άμεση κατάργηση των κατά παραγγελία νόμων Ρέππα και Βορίδη που καθιστούν την μη πληρωμή διοδίων παράβαση του ΚΟΚ και επιτρέπουν στην τροχαία να χρησιμοποιεί τις κάμερες για να βεβαιώνει τις παραβάσεις, την άμεση αμνήστευση των πολιτών που διώκονται ποινικά, αστικά και διοικητικά και οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο των μεγαλοεργολάβων επειδή όρθωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, το ξήλωμα όλων των διοδίων πανελλαδικά, την άμεση κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης και την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου αποπεράτωσης των μεγάλων έργων των οδικών αξόνων με γνώμονα το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον και όχι τα άνομα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων μεγαλοεργολάβων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης