Ζητούν πολιτική παρέμβαση οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 19:17
Ζητούν πολιτική παρέμβαση οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, απέστειλε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, ζητώντας την πρωτοβουλία του προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο νόμο και να βρεθεί ανάδοχη εταιρία.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή «πέρασαν ήδη 16 μήνες απ' την ημέρα που ξέσπασε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό - πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απ' το ‘κανόνι’ της ‘ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ’. Μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου, η οποία εποπτευόταν και λάμβανε πιστοποιητικά φερεγγυότητας απ' το ελληνικό κράτος.

Το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ τώρα συνεχίζεται. Γίνεται κυριολεκτικά πλιάτσικο στα καλά συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ που περνάνε σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και μένουν στο χαρτοφυλάκιό της μόνο τα προβληματικά. Έτσι η εταιρία συνεχώς απαξιώνεται με αποτέλεσμα η προοπτική της αναδοχής να απομακρύνεται».

Ο σύλλογος, ζητά, μεταξύ άλλων, να βρεθεί το συντομότερο δυνατό ανάδοχη εταιρεία για το χαρτοφυλάκιο της ΑΣΠΙΣ. Διαφορετικά, όπως προειδοποίησαν, το κράτος θα βρεθεί υπόλογο και θα αναγκαστεί να αποζημιώσει εντόκως τους ασφαλισμένους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 19:19