Ζητούν την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 18:54
Ζητούν την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη
Αίτημα για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στη χώρα μας, υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης προς τις δικαστικές αρχές των Σκοπίων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπέγραψε ήδη το σχετικό αίτημα το οποίο ήδη διαβιβάστηκε δια της διπλωματικής οδού στις δικαστικές αρχές των Σκοπίων.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των στημένων αγώνων συνελήφθη σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων, στις 9 Νοεμβρίου, δύο σχεδόν μήνες μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που τον έκρινε προφυλακιστέο. Η διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του Μ. Ψωμιάδη ανάμεσα στον ανακριτή Γ. Κασσίμη με την εισαγγελέα που ζητούσε την προφυλάκισή του, έγινε η αιτία ν’ αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Μόλις όμως το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης της εισαγγελέως, ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν ήδη… άφαντος.

Μετά τη σύλληψή του πάντως από την αστυνομία της FYROM, με απόφαση του ανακριτή του Πρωτοδικείου των Σκοπίων παραμένει προφυλακισμένος. Εντός 40 ημερών ωστόσο θα πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας διαφορετικά πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερος.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 18:54