Με κόπο και θυσίες πέτυχαν τον διορισμό τους στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του ΑΣΕΠ, νοίκιασαν σπίτια και προγραμμάτισαν τη ζωή τους έχοντας ως δεδομένο ότι από τον Φεβρουάριο θα εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά παραμένουν άνεργοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τους 877 επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ της 4ης Απριλίου 2009 (προκήρυξη 1Γ/2008). Πρόκειται για τελωνειακούς και εφοριακούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις, επρόκειτο να απορροφηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πλέον, όμως, το Υπουργείο οριοθετεί τον διορισμό τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013! Δηλαδή, σχεδόν μετά από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δηλώνει στη zougla.gr η Ολυμπία Δεσποτάκη, μία εκ των επιτυχόντων στον διαγωνισμό.

«Κάντε υπομονή»

Σε μία κίνηση απόγνωσης -όπως τη χαρακτηρίζουν- οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ απέκλεισαν από τις 7:00 το πρωί το Υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, εμποδίζοντας την είσοδο των εργαζομένων. Δηλώνουν όμηροι της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι επί της ουσίας άνεργοι, αναφέρουν, αλλά δεν «απολαύουν» καν των προνομίων του ΟΑΕΔ.

Το αίτημά τους ένα: Να διοριστούν άμεσα. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε απειλούν ότι θα καταθέσουν μαζικές αγωγές σε βάρος του Δημοσίου, απαιτώντας την αποζημίωσή τους για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι.

Αρχική τους πρόθεση ήταν να συναντήσουν τον Υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο έγιναν δεκτοί από την συνεργάτη του, κ. Χατζή, η οποία τους συνέστησε να κάνουν… υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί η κρίσιμη περίοδος που διανύει η χώρα. Μετά από την άκαρπη συνάντηση, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού αποχώρησαν με άδεια χέρια.

Οι διαδηλωτές είχαν την… τύχη να συναντήσουν το πρωί το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επισκέφτηκε το Υπουργείο και τους υποδέχτηκαν με συνθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Αδιόριστοι-επιτυχόντες του ΑΣΕΠ απέκλεισαν το ΥΠ.ΟΙ., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 07:22.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης