Λίγο πριν κάνει πράξη τις προειδοποιήσεις της, ομάδα κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος Αλικαρνασσού αποφάσισε να λαμβάνει κανονικά το συσσίτιο της φυλακής, για την ποιότητα του οποίου οι έγκλειστοι είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη Δευτέρα, κρατούμενος της φυλακής, επισκεπτόμενος τη διεύθυνση του καταστήματος, παρέδωσε ένα έγγραφο, στο οποίο αναφερόταν ότι το φαγητό που τους δίδεται δεν είναι ποιοτικό, ενώ δεν είναι κι αρκετές οι ποσότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συντάκτης του εγγράφου προειδοποιούσε επίσης ότι, εάν δεν βελτιωθεί τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα, τότε οι κρατούμενοι ή μέρος αυτών έχουν αποφασίσει να απέχουν από τη σίτιση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το θέμα που έθιξαν οι έγκλειστοι προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή τη διεύθυνση της φυλακής, η οποία αποφάσισε να το εξετάσει σοβαρά, με αποτέλεσμα να βρεθεί λύση και οι κρατούμενοι να μην υλοποιήσουν τις απειλές τους, για τις οποίες είχαν δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο εξάμηνο έχει μειωθεί κατά 6.000 ευρώ η δαπάνη για την τροφοδοσία των κρατουμένων. Οι υπεύθυνοι της φυλακής, ωστόσο, προσπαθούν να μην υπάρχουν διατροφικά κενά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των κρατουμένων και με διάφορες… αλχημείες έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να μην υπάρχουν παράπονα. Όσον αφορά στη θέρμανση των φυλακών, όπως αναφέρθηκε, εκτιμάται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, αφενός γιατί υπάρχουν αποθέματα από πέρυσι, και αφετέρου γιατί στην Κρήτη ο χειμώνας δεν είναι τόσο βαρύς και μεγάλος σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:patris

Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης