Από το 2005 είχε ξεκινήσει τη δράση του ο 43χρονος Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων του δήμου Ζακύνθου, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ο συλληφθείς εκβίαζε τον πατέρα ενός επιχειρηματία με οικολογικά συστήματα για να του αναθέτει τα έργα τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών στο δήμο Ζακύνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του επιχειρηματία, η πρακτική αυτή εφαρμοζόταν από το 2005, με τον 43χρονο να εισπράττει μέσα σε μια 4ετια το ποσό των 11.900 ευρώ για να μην απορρίπτει τον φάκελο που κατέθετε ο επιχειρηματίας για το συγκεκριμένο έργο.

Το τελευταίο «αίτημα» του υπαλλήλου του δήμου Ζακύνθου ήταν προ 20ημερου για το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο και εισέπραξε, ενώ στη συνέχεια ζήτησε άλλα 2.000 ευρώ.

Η συνάντηση για την παράδοση του τελευταίου ποσού πραγματοποιήθηκε, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, το πρωί του Σαββάτου, οπότε και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν στήσει ενέδρα, συνέλαβαν τον 43χρονο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης