Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Τζενανίδου

Το μεγάλο ετήσιο bazaar κοινωνικής αλληλεγγύης με έργα μαθητών του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, 18.00 – 20.00, στον χώρο του εργαστηρίου. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού (Καθηγήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ). Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όραμα του συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα. Αποστολή του συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης