Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

Με αγαπημένα πρόσωπα και συγγενείς έσμιξαν μετά την περιπέτειά τους οι 46 Έλληνες διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στην Ελευσίνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έκδηλη την ώρα που οι συγγενείς αντίκριζαν τους οικείους τους, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο «Norman Atlantic». 

Φανερά καταβεβλημένοι, οι διασωθέντες είτε επιβιβάστηκαν σε αστυνομικά αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στον προορισμό τους, είτε σε ασθενοφόρα για την παροχή των πρώτων βοηθειών, είτε έσπευσαν πεζή να συναντήσουν τους συγγενείς τους που ανέμεναν με αγωνία να τους συναντήσουν και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Η οδηγός φορτηγού Ευφροσύνη Μπεζάκη, που βίωσε τον εφιάλτη, κατήγγειλε στις κάμερες ότι τρεις φορτηγοί οδηγών, οι οποίοι κοιμόντουσαν στα οχήματά τους, θεωρεί πως είναι νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγκαλιές και συγκίνηση κατά την άφιξη των διασωθέντων

Συγγενείς σμίγουν με τους διασωθέντες


 
Σε δηλώσεις τους, άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του πλοίου, μίλησαν για την περιπέτειά τους. «Ήμουν τριάντα ώρες με δώδεκα μποφόρ όρθιος, βρεγμένος και στο τέλος κατέβηκα και με ανεμόσκαλα 40 μέτρα και τα τελευταία τρία μέτρα τα πήδηξα», τόνισε ο κ. Κώστας Τσιρίγκος:

Νέα έκκληση 

Λίγη ώρα μετά την άφιξη του C-130 οικεία πρόσωπα ενός ατόμου το οποίο ήταν καταγεγραμμένο στη λίστα, απηύθυναν έκκληση να τους παρασχεθούν πληροφορίες, καθότι τα ίχνη του αγνοούνται.

H λίστα με τους διασωθέντες:


Διαβάστε επίσης:

Έκκληση συγγενών επιβατών του «Norman Atlantic» μέσω του zougla.gr, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, 18:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης