Στη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, έπειτα από 10 χρόνια, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε να μεταβεί στο Άγιον Όρος, προκειμένου να  πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην «καρδιά» της ελληνικής χριστιανοσύνης.

Ο Πούτιν στο Άγιον Όρος
 
O Ρώσος πρόεδρος αναχώρησε στις 14.20 για την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάνταΜετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σήμερα το πρωί, αναχώρησε οδικώς αυτοκινητοπομπή για την Τρυπητή Χαλκιδικής και με σκάφος μετέβησαν στις 14.15 περίπου στο λιμάνι της Δάφνης, απ’ όπου οδικώς έφτασαν στις Καρυές.

Εκεί υποδέχτηκαν τον κ. Πούτιν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μαζί με τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Καρυές τελείται πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και ακολουθεί το καλωσόρισμα του προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι. Στο πρόγραμμα του κ. Πούτιν περιλαμβάνεται επίσης επίσκεψη στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Στη μονή βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος παρέστη μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία.

Πλάνα από την άφιξή του και από την αναχώρηση για τις Καρυές:

H θαλαμηγός με την οποία αφίχθη στη Δάφνη ο κ. Πούτιν

Λίγο πριν την αναχώρηση για Καρυές

Το τζιπ που μεταφέρει τον Πούτιν στις Καρυές

Ο Ν. Κοτζιάς επέβαινε στην ίδια θαλαμηγό με τον Ρώσο πρόεδρο

Πλάνα από την άφιξη Πούτιν στις Καρυές:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης