Εβδομήντα έξι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες σε μεγάλη επιχείρηση υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας. Τα άτομα αυτά επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος με κυβερνήτες δύο άνδρες ξένης καταγωγής που βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρχών.

Ειδικότερα το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για την ύπαρξη σκάφους που βρισκόταν σε σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων ΝΑ της Αστυπάλαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ έσπευσαν ένα (01) Περιπολικό πλοίο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

Το εν λόγω ιστιοφόρο εντοπίστηκε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή 5,6 ν.μ. νότια ν. Αστυπάλαιας και οι εβδομήντα έξι (76) επιβαίνοντες του (42 άνδρες, 9 γυναίκες 23 αγόρια και 2 κορίτσια) περισυνελέγησαν από το Περιπολικό πλοίο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν δύο (02) άνδρες ξένης καταγωγής εκ των ανωτέρω, ηλικίας 42 και 32 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος στη χώρα) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (παράνομη διακίνηση αλλοδαπών) όπως ισχύουν καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης