Το νερό του Βόλου παραμένει μη πόσιμο, ενώ τη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της υδροδότησης της πόλης από την πηγή Μάνα με το πόσιμο νερό να έρχεται στις βρύσες της πόλης σε 20 μέρες, ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος,

Επιπλέον ανέφερε ότι τα σχολεία του Βόλου, πλην τριών είναι έτοιμα από Δευτέρα να υποδεχθούν τους μαθητές, αν το αποφασίσει το αρμόδιο υπουργείο και τόνισε ότι νερό θα υπάρχει στα σχολεία και ο δήμος έχει φροντίσει να μοιράζεται στους μαθητές εμφιαλωμένο νερό για πόση.
Αναφορικά με τις ευθύνες πλημμυρισμού της πόλης, επισήμανε ότι ευθυνες έχουν όσοι ακολουθώντας προδιαγραφές, κάνουν τα έργα, όπως γέφυρες που είναι χαμηλές και πέφτουν από τη μανία του νερού καθώς παρεμποδίζουν τη ροή του και δρόμοι όπως ο Περιφερειακός που για να γίνει έκλεισαν χείμμαροι και δεν υπήρξε πρόβλεψη και ικανοποιητική απορροή. Μάλιστα τόνισε ότι για όλα αυτά ενημέρωσε τα αρμόδια υπουργεία, πολύ πριν τις πλημμύρες, καθώς γνώριζε τις αδυναμίες που έχει η πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα για το νερό τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της αναπληρώτριας υπουργού κ. Αγαπηδάκη που ακολουθεί το «αυστηρό» πρωτόκολλο του ΠΟΥ, ενώ τόνισε ότι οι δειγματοληψίες που έγιναν τελευταία απο τη ΔΕΥΑΜΒ, δείχνουν ότι το νερό του Βόλου είναι «καλύτερο σε παραμέτρους αλλά μη πόσιμο ακόμη». Επιπλεόν ανέφερε ότι από Δευτέρα ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του υδροδοτικού δικτύου που συνδέει την πηγή Μάνα με την πόλη και σε 20 μέρες θα υπάρχει και πηγαίο νερό στο δίκτυο. Είπε επίσης ότι ο δήμος συνεχίζει να μοιράζει στους πολίτες εμφιαλωμένο νερό, δωρεά φίλων του και διαφόρων εταιρειών που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες. Τέλος ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή όλες οι δημοτικές ενότητες θα έχουν νερό, το οποίο ο ίδιος συνεχίζει να χρησιμοποιεί για την προσωπική του υγιεινή όπως και τα παιδιά του.

Σε ότι αφορά τον καθαρισμό της πόλης, είπε ότι επιχειρούν έξω 147 μηχανήματα και μέχρι την Κυριακή η πόλη θα έχει καθαριστεί και ξεκινά ο καθαρισμός με 15 βυτιοφόρα των 20 τόνων που θα πλύνουν όλη την πόλη με νερό από γεωτρήσεις βιομηχανιών όπως η Χαλυβουργία, η ΑΓΕΤ και η ΜΕΤΚΑ στο οποίο θα περιλαμβάνεται και απολυμαντικό υγρό. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από τη Νεάποη και το Παλιό Λιμεναρχείο και καθημερινά θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα για να απομακρύνουν οι πολίτες τα αυτοκίνητά τους και να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων. «Σε 15 ημέρες ο Βόλος θα θυμίζει τον Βόλο που χαιρόταν όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Άσκησε κριτική σε υποψηφίους δημάρχους και συνδυασμούς που μοιράζουν προεκλογικό υλικό αντί να «πιάσουν φτυάρι και να προσφέρουν» και «έψεξε» όσους δημοσιογράφους έγραψαν ότι «παρέδωσε τις τύχες της ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΥΔΑΠ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι αν είχε πρόβλημα στη λειτουργία του ο Βιολογικός Καθαρισμός θα το ανέφερε και υπεραμύνθηκε των έργων ασφαλτόστρωσης τονίζοντας ότιοι ζημιές που υπέστησαν οι νέοι δρόμοι είναι ελάχιστες.

Τέλος τόνισε ότι για τις ζημιές σε έργα υποδομής όπως η γέφυρα στο Νέο Δέλτα που κατέρρευσε και πλημμύρισε η περιοχή, ευθύνονται αυτοί που τις κατασκευάζουν και κάνουν τις μελέτες και όχι ο περιφερειάρχης και απέδωσε ευθύνες σε όσους μελέτησαν και κατασκεύασαν τον Περιφερειακό με πολλές ελλείψεις σε θέματα απορροής των υδάτων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης