Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της έξωσης του 82χρονου ΑμεΑ Θεόφιλου Τζοχουνίδη από την οικία του στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής . Το περιστατικό το οποίο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα αφού λίγο πριν τις γιορτές το σπίτι του ηλικιωμένου ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα βγήκε στο σφυρί.

Η έξωση έγινε την περασμένη Τρίτη, έπειτα από επιχείρηση που στήθηκε. Έβγαλαν έξω τα πράγματα του ηλικιωμένου αλλά εκείνος παρέμεινε έξω από το σπίτι του, μέσα σε ένα ξύλινο σπιτάκι που χτίστηκε πρόχειρα από το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής, με άδεια του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος του 82χρονου Φώτης Μπαμπάνης καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» ότι οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο, καθώς ισχύει ακόμα η προσωρινή διαταγή μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν θα συζητηθούν τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα για προηγούμενη απόπειρα έξωσης του ηλικιωμένου. Η κόρη του έδειξε στους αστυνομικούς την προσωρινή διαταγή, αλλά τη συνέλαβαν και την οδήγησαν στο Αυτόφωρο επειδή βιντεοσκοπούσε με το κινητό της τη διαδικασία έξωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λέει ο δικηγόρος:

«Ο συγκεκριμένος ήταν εγγυητής σε δάνειο του γιού του σε τράπεζα, για ποσό 200.000, είχε αποπληρώσει τις 150.000 και στη συνέχεια η τράπεζα μεταβίβασε το χαρτοφυλάκιο στην εισπρακτική εταιρεία Cepal η οποία παράνομα προχώρησε σε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή σε πλειστηριασμό σε βάρος του κ. Θεόφιλου. Πλην όμως η Cepal κοινοποίησε ξανά τη διαταγή πληρωμής επί της οποίας στηρίχτηκε, βασίστηκε η διαδικασία εκτέλεσης. Στη συνέχεια την ανέκοψα και άσκησα ασφαλιστικά και ο πρόεδρος του πρωτοδικείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο χορήγησε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως. Μολονότι αυτή η εκτέλεση τελούσε σε γνώση όλων των αντιδίκων, ο υπερθεματιστής, υπήκοος Σκοπίων, που ονομάζεται Ράνκο Μποσίλοφ προέβη με μαφιόζικες μεθόδους που αρμόζουν στο modus operandi μιας εγκληματικής οργανώσεως, στη βίαιη αποβολή του ΑμεΑ με τη συνδρομή των αστυνομικών του τμήματος των Νέων Μουδανιών. Προσπάθησε η κόρη του Αναστασία, να τους δείξει την απόφαση προσωρινής διαταγής και τότε οι αστυνομικοί την απώθησαν βίαια, τους χτύπησαν και τους συνέλαβαν (την κόρη και το εγγονό) και τους οδήγησαν με τη αυτόφωρη διαδικασία με το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων. Όμως η Αναστασία, μέσω του κινητού της κατέγραψε αυτή τη συμπεριφορά των αστυνομικών. Εν συνεχεία ο εισαγγελέας χορήγησε ρητή δικάσιμο για τις 6 Ιουνίου του 2024, έγινε άρση της κρατήσεως και στη συνέχει ειδοποιήθηκα, και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου το βράδυ περί τις 18.00 πήγα εγώ στο σπίτι. Ο κ. Θεόφιλος έμεινε σε ένα παράπηγμα. Με ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένας security εντός της οικίας που έχει τοποθετηθεί από τον Σκοπιανό υπερθεματιστή. Τότε εγώ τον φώναξα και του εξήγησα ότι παρανόμως βρίσκεται στον χώρο και ότι έχει δύο επιλογές, ή να μας παραδώσει το σπίτι, ή να εισέλθουμε εμείς διαφορετικά. Τότε ζήτησε 5 λεπτά να κάνει τηλέφωνα, και μετά παρέδωσε τα κλειδιά στον νόμιμο ιδιοκτήτη και αποχώρησε από τον χώρο. Στη συνέχεια ο κ. Θεόφιλος εγκαταστάθηκε εκ νέου στην οικία του και το Σάββατο καταγγείλαμε στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη, την συμπεριφορά των αστυνομικών. Ο διοικητής της υπηρεσίας αποφάσισε τελικά να αποστείλει την Τρίτη κλιμάκιο της υπηρεσίας προκειμένου να λάβει καταθέσεις και να ερευνήσει η υπόθεση με δική μου παρουσία».

Το βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μπαμπάνης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης