Ρεπορτάζ: Λυδία Καραθανάση

Δεν έχει τέλος η διαφθορά στο Αστυνομικό Σώμα. Αυτή τη φορά, ο λόγος για τον Διοικητή ΒΟΑΚ Χανίων και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νικόλα Ξανθουδάκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Αξιωματικός απασχολεί τις Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», εκκρεμούν σε βάρος του πολλές υποθέσεις διαφθοράς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Χανίων θα διεξαγόταν διαγωνισμός για την καντίνα που υπάρχει στην περιοχή. Ο κ. Ξανθουδάκης, μυημένος όπως φαίνεται σε παιχνίδια εκβιασμού βρήκε έναν από τους ενδιαφερόμενους και του ζήτησε το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να «σπρώξει» τις διαδικασίες και να τον «βοηθήσει» να κερδίσει τον διαγωνισμό, διαφορετικά, θα τον έδινε όπως είπε σε… κάποιον δικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κακή του τύχη, το θύμα απευθύνθηκε άμεσα στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν χάθηκε χρόνος. Αμέσως ξεκίνησε να παρακολουθείται το τηλέφωνο και το σπίτι του κ. Ξανθουδάκη, ο οποίος ωστόσο εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δύο άντρες επικοινώνησαν εκ νέου προκειμένου ο εκβιαστής αστυνομικός να εισπράξει και το υπόλοιπο ποσό, περίπου 8.000. Κάλεσε τον ενδιαφερόμενο της καντίνας στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος είχε σπάσει το πόδι του κι έτσι δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ζούγκλας», ο Νικόλας Ξανθουδάκης έχει εντός της κατοικίας του κάμερες οι οποίες βλέπουν έξω από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο φυσικά τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι παρακολουθείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα έφτασε ως την πόρτα του Αξιωματικού, μαζί με τα 8.000 ευρώ, τα οποία και ήταν προσημειωμένα. Την πόρτα, του άνοιξε ο γιος του Ξανθουδάκη! Επίσης αστυνομικός που υπηρετεί όμως στην Αθήνα. Πήρε τα χρήματα και κλείδωσε την πόρτα.

Η ιστορία λήγει κάπως δυσάρεστα για την οικογένεια Ξανθουδάκη, αφού αμέσως μετά η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο σπίτι, τους συνέλαβε και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου και κρατούνται.

Άραγε, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός τα ξέρουν όλα αυτά; Οι πολίτες τελικά προστατεύονται ή εκβιάζονται;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης