Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) στην περιοχή Μαστραντώνη, στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας και επεκτάθηκε στην συνέχεια στην ορεινή Ηλεία. Ωστόσο, επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί με εθελοντές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Πηνεία με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, όπως επίσης και τον θάνατο ενός 55χρονου από την περιοχή της Μυρτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούν έως και αυτήν την ώρα 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει ο κίνδυνος λόγω των ισχυρών ανέμων

Σήμερα αναμένονται άνεμοι 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των διάσπαρτων εστιών. Oι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν όλη την νύχτα επί ποδός, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές. Μαζαράκι, Πρόδρομος, Λάττα, Απιδούλα και άλλοι οικισμοί κινδύνεψαν. Οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας, για να απομακρυνθούν από τους οικισμούς που κινδύνευαν.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω της πυρκαγιάς, ωστόσο στη συνέχεια η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης