Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχθηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Απόστολο Λύτρα και τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά «διότι πολλά ακούστηκαν για ανδρισμούς και βαλκάνιες συμπεριφορές», δήλωσε ο Θέμης Σοφός, μιλώντας στις κάμερες έξω από την Ευελπίδων.

Ο δικηγόρος, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του θύματος, ανέφερε πως η 37χρονη δικηγόρος έχει κατάγματα στα δάχτυλα γιατί με τα χέρια της προσπάθησε να προστατευτεί την ώρα της επίθεσης το περασμένο Σάββατο, 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, είπε ο Θέμης Σοφός, προσπαθεί να συνέλθει από τον βαρύτατο τραυματισμό, σωματικά και ψυχικά. «Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει συμβεί, προσβάλει όλο το νομικό κόσμο», τόνισε.

Διέψευσε ότι ζήτησε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων του Απόστολου Λύτρα, λέγοντας ότι ο μηνυτής δεν έχει αυτή τη δυνατότητα βάσει των όσων προβλέπει η δικονομία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που έκανε η πλευρά της 37χρονης δικηγόρου, είπε ο Θέμης Σοφός, ήταν, όπως προβλέπεται, να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές όσα έγιναν χθες (18.06.2024) το βράδυ, όταν η πρώην σύζυγός με την κόρη του Απόστολου Λύτρα πήγαν στο σπίτι όπου μένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο Γέρακα προκειμένου, όπως υποστηρίζει η πλευρά του ποινικολόγου, να πάρουν ρούχα του και χρήματα.

Η 37χροχη δικηγόρος, όπως, τρόμαξε και πάτησε το panic button. Στη συνέχεια, έκανε μήνυση τόσο στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, όσο και στον ίδιο τον ποινικολόγο, ο οποίος παραμένει άφαντος για να μη συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Ο Απόστολος Λύτρας έχει αφεθεί ελεύθερος για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου με τους όρους μετοίκησης, απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής. «Είδαμε μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με συμμόρφωση στους όρους. Και διερωτώμαι, έχει απαγορευτεί η μετοίκηση, εφόσον έχεις κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον θέλεις να πάρεις πράγματα, τα οποία σου έχουν προσφερθεί, γιατί δεν καταθέτεις αίτημα για άδεια στη ανακρίτρια;», τόνισε στις δηλώσεις του ο Θέμης Σοφός.

Ο γνωστός δικηγόρος διέψευσε ότι υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και την πλευρά του Απόστολου Λύτρα να σταλεί κάποιος στο σπίτι τους για να πάρει τα πράγματά του. «Καμία συνεννόηση δεν υπήρξε, άλλωστε φαίνεται αυτό από τον αιφνιδιασμό της όταν άνοιξαν την πόρτα και κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές αρχές», ανέφερε.

Η ενήλικη κόρη του Απόστολου Λύτρα, μαζί με την πρώην σύζυγο του ποινικολόγου και έναν δικηγόρο συνεργάτη του κατηγορούμενου, πήγαν στο σπίτι στο Γέρακα όπου μένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου και παρά τη συμβουλή του αστυνομικού που ήταν εκεί, όπως είπε ο Θέμης Σοφός, μπήκαν στην αυλή. Τότε, προκλήθηκε μεγάλη ένταση, με φωνές και «προκάλεσε μια απειλητική ατμόσφαιρα για τη Σοφία, η οποία κάλεσε τις αστυνομικές αρχές».

Ο Θέμης Σοφός άφησε και αιχμές για όσους έχουν μιλήσει υπέρ του Απόστολου Λύτρα όλες αυτές της μέρες, δικαιολογώντας τον. Και τότε αποκάλυψε ότι η 37χρονη, μέσα στο αυτοκίνητο όταν δέχτηκε το πρώτο κύμα επίθεσης από τον σύζυγό της, δέχτηκε 30 μπουνιές.

«Έχουμε φτάσει σε απύθμενα βάθη θράσους και απώλειας της συνείδησης αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μια συμπεριφορά, η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα.

Οι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο, στο πρόσωπό της, όπου προσπαθούσε με τα χέρια της να καλύψει το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλά της από τα γρονθοκοπήματα, αυτό νομίζω ότι μια αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία.

Ακούστηκαν για αντρικά χαρακτηριστικά, για βαλκάνιους, διάφορα πράγματα, τα οποία προφανώς προσβάλουν το γυναικείο φύλο, την κοινωνία. Και θα ήθελα να πω ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα στον νομικό κόσμο που έχει και προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό».

Ο Θέμης Σοφός χαρακτήρισε ευφυές το ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου είπε στον Απόστολο Λύτρα ότι αν την πήγαινε στο νοσοκομείο, θα έλεγε ότι έπεσε από τη σκάλα. Η αναφορά σε αυτό, μάλιστα, από τον κατηγορούμενο σε δήλωση που έκανε χθες, προκάλεσε αίσθηση, αφού φάνηκε να αφήνει αιχμές για τη σύζυγό του.

«Είναι πολύ ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία γιατί δεν θα το έκανε ο καθένας. Και ο λόγος που το έκανε είναι η ίδια εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει “πήγαινε με στο νοσοκομείο σε παρακαλώ γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”, θέλετε να σας παραφράσω σε άλλη περίπτωση; “Πήγαινε με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε άλλος”, “πήγαινε με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με μαχαίρωσε άλλος”. Δεν γίνονται πειστικά ορισμένα επιχειρήματα, τα οποία εκ των υστέρων έρχονται.

Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μια συμπεριφορά, η οποία τη δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίασης όρων, αντιλαμβάνεται κανείς, πολλώ δε μάλλον όταν το πρόσωπο ανήκει στις τάξεις του νομικού κόσμου, που έχει μια ιδιαίτερη υποχρέωση να δείξει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης