Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν σήμερα Κυριακή τα πλοία λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Εργατική Πρωτομαγιά που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η απεργία ξεκίνησε στις 00.01 τα ξημερώματα σήμερα Κυριακή 1η Μαΐου και λήγει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Το μήνυμα του γ.γ. της ΠΝΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού στους ήρωες των εργατικών αγώνων που με επίπονες προσπάθειες, θυσίες και αγώνες και αδιαφορώντας για τις σε βάρος τους συνέπειες, πάλεψαν για την καθιέρωση, κατοχύρωση και διεύρυνση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους και διατρανώνουν την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα τους για την συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα για έναν κόσμο ειρηνικό, κοινωνικά δίκαιο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τις οικογένειες τους», αναφέρει σε μήνυμά του, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο γ.γ. της ΠΝΟ, Μανώλης Τσικαλάκης.

Προσθέτει ότι «εκατό τριάντα έξι χρόνια συμπληρώνονται από την εμβληματική ημερομηνία της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο που σηματοδότησε την διεκδίκηση και θέσπιση πιο ανθρώπινων και δικαιότερων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου, διεκδικώντας 8 ωρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυσης και 8 ώρες μόρφωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ότι «η φετινή Πρωτομαγιά σκιάζεται υπέρμετρα και από τον πόλεμο στην Ουκρανία με τα χιλιάδες αθώα θύματα και τα εκατομμύρια ξεριζωμένων συνανθρώπων μας αλλά και από τις υπόλοιπες πολεμικές συγκρούσεις που σημειώνονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης