Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι από την απόφαση τής Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που βάζει φρένο στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές ετησίως, δηλώνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, μέσω του Συλλόγου τους (ΕΣΘ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση δικαιώνει τη θέση της αγοράς της πόλης, καθώς το 96% των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης δήλωσαν σε πρόσφατη έρευνα ότι δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης «πιστεύουν ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις δημιουργούν ανεπανόρθωτη βλάβη σε καταστηματάρχες, εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οδηγώντας τους σε λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Ο ΕΣΘ υπενθυμίζει, πάντως, ότι ειδικά οι επιχειρήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σχετιζόμενες με το εμβαδόν τους αλλά και τη νομική τους σχέση, π.χ., με μεγάλες αλυσίδες ή εμπορικά κέντρα/εκπτωτικά χωριά- να λειτουργούν και τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς ΄Εκθεσης (ΔΕΘ), με βάση απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης από τις 24/10/2013.

Επομένως, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται να λειτουργήσουν όσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης