Συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας, τον Νοέμβριο του 2022, στο ύψος της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ένας 27χρονος και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στο σημείο.

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας η 20χρονη συνοδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή, που απαλλάχθηκε βάσει βουλεύματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απάντησε σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως και των δικηγόρων τόσο της υποστήριξης της κατηγορίας όσο και της υπεράσπισης.

Η 20χρονη συνοδηγός κατέθεσε, όπως και χθες, ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, τονίζοντας ότι απλά τη μετέφερε με το όχημά του στα Λαδάδικα.

Ερωτώμενη γιατί δεν αντέδρασε όταν ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε την άτυχη Έμμα στο οδόστρωμα, η μάρτυρας απάντησε: “Φοβήθηκα τι μπορεί να μου κάνει”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν έκανα την κίνηση να βγω με έπιασε από το χέρι και με έβαλε μέσα. Εκείνη την ώρα φοβάσαι τι μπορεί να γίνει με αυτόν. Δεν τον ήξερα, μου έκανε μια εξυπηρέτηση», είπε.

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το τι θα έκανε αν γύριζε το χρόνο πίσω, απάντησε ότι θα επέστρεφε για να βοηθήσει την κοπέλα, με τη μητέρα της Έμμας να αντιδρά λέγοντας ότι θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βγει έξω και να σπεύσει σε βοήθεια.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση κι άλλων μαρτύρων. Αυτή τη στιγμή καταθέτει ο πραγματογνώμονας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, λέγοντας ότι το αυτοκίνητο του 27χρονου ήταν “πειραγμένο” και ότι είχε αυξημένη υποδύναμη για να επιδιώκει μεγάλες ταχύτητες.

Ο 27χρονος, κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα  θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια δεν προσήχθη ούτε σήμερα στο δικαστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης