Ρίχνοντας το φταίξιμο άλλοτε στην ανακρίτρια για την απολογία που αρχικά είχαν δώσει και άλλοτε στο …λάθος σημείο και τη …λάθος ώρα, οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων, το καλοκαίρι του 2012, επέμειναν πως δεν γνωρίζουν τίποτα περί Χρυσής Αυγής και συνελήφθησαν χωρίς ..λόγο!!

Απολογούμενοι , κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, άλλοι δύο κατηγορούμενοι που φέρονται ότι συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου εκείνο το βράδυ, πήραν πίσω όσα είχαν πει, στην ανάκριση, ισχυριζόμενοι ότι  πιέστηκαν από τους δικαστικούς λειτουργός που χειρίζονταν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο  Μάρκ. Ευγενικός και ο Θωμάς  Μαρίας, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πείσουν το δικαστήριο πως δεν έχουν οιαδήποτε σχέση με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους τους αλλά και με τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα η πρόεδρο να παρατηρήσει.  «Χρησιμοποιείτε μια τακτική όλοι. Δεν ξέρω τί έχετε σκεφτεί όλοι» είπε η κ. Λεπενιώτη  όταν ο ένας εκ των κατηγορουμένων αναφερόμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τι υπέγραφε. «Ήμουν νέο παιδί. Δεν ήξερα τι υπέγραφα. Δεν πρέπει να βάζουν τα παιδιά 20 χρονών να υπογράφουν. Δεν έχει σώας τα φρένα ένα παιδί 20 χρονών» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε : «Στην περίπτωσή μας ισχύει το όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκεί που δεν έπρεπε. Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα». Ο νεαρός, μάλιστα, απέδωσε την εμπλοκή του στην …αγανάκτηση των θυμάτων. «Πάνω στην αγανάκτηση και στα νεύρα κάποιον θες να κατηγορήσεις…» τόνισε.

Ο συγκατηγορούμενος του δε αφού αρνήθηκε ότι το βράδυ της επίθεσης φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής είπε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Εγώ δεν πήρα καμία εντολή και δεν γνώριζα κανέναν. Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες για να ακούσω τί έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων» είπε στο δικαστήριο ενώ αναφερόμενος στον φερόμενο ως Πυρηνάρχη του Περάματος ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με την Τοπική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης