Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένη πληροφόρηση η εντεταλμένη σύμβουλος δημοτική Σύμβουλος του δήμου Ελευσίνας με αρμοδιότητα τον τομέα Αστικής Πανίδας μεταξύ του οποίου συμπεριλαμβάνεται και η ευθύνη των αδέσποτων ζώων, Λίλα Βέζου, αποφάσισε μονομερώς και χωρίς απόφαση της 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης και διαχείρισης ζωών συντροφιάς να αφαιρέσει 20 σκυλάκια από την νόμιμη δομή φιλοξενίας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Αυλώνα και να τα εγκαταστήσει σε έναν χώρο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από το κτήριο όπου στεγάζεται η αντιπεριφέρεια δυτικής Αττικής και λίγα μέτρα από το πρόσφατα κατασκευασμένο skate park, όπου επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνουμε ότι ο χώρος που πρόκειται να φιλοξενηθούν τα σκυλιά έχει κριθεί από της αρμόδιες υπηρεσίες ότι λειτουργεί παράνομα.

Στο συγκεκριμένο χώρο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 70 αδέσποτα σκυλιά μεταξύ των οποίων και 7 ακόμα σκυλάκια όπου η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Ελευσίνας μετέφερε το προηγούμενο διάστημα από τα κλουβιά του δημοτικού εργοταξίου με δική της απόφαση.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr επικοινώνησε με την ιδιωτική δομή που φιλοξενούνται τα σκυλιά και επιβεβαιώθηκε ότι έχει δοθεί προφορική εντολή από το δήμο ότι αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου θα παραληφθούν 19 από τα 40 σκυλάκια. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τη δημοτική αρχή, κατόπιν επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τα 19 σκυλάκια που πρόκειται παράνομα να εγκατασταθούν σε κλουβιά εντός οικοπέδου της Alpha Bank είναι ζώα ασυλοποιημένα και μεγαλωμένα από κουτάβια σε απόλυτο περιορισμό, ενώ δεν έχουν οδική συμπεριφορά μιας και δεν γνωρίζουν πως μα συμπεριφερθούν στους δρόμους με αμάξια κλπ.

Σε ότι αφορά τον χώρο που πρόκειται να εγκατασταθούν οι 19 ψυχές ο δήμος της Ελευσίνας έχει κληθεί από 2021 να απομακρύνει τα ζώα από το σημείο σύμφωνα με εντολή του Υγειονομικού και σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία.

Για το ίδιο θέμα της λειτουργίας του χώρου επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου είχε κινητοποιηθεί πλήθος κατοίκων οι οποίοι με σχετικό υπόμνημα τους ενημέρωναν από το 2021 τις αρμόδιες αρχές.

Επισημαίνουμε ότι έως και σήμερα 5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής διοίκησης του δήμου Ελευσίνας ο δήμαρχος Γ. Γεωργόπουλος δεν έχει προβεί στην έκδοση σχετικής απόφασης με τον ορισμό των μελών της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης και διαχείρισης ζώων συντροφιάς όπως ο νόμος ορίζει.

Το zougla είχε αναδείξει με εκτενές ρεπορτάζ τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν τα αδέσποτα σκυλάκια στο άρθρο με τίτλο «Δήμος Ελευσίνας: Αλυσοδεμένα και κλειδωμένα σε κλουβιά αδέσποτα σκυλάκια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης