Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η ενέργεια δημοτικού συμβούλου του Δήμου Στυλίδας να αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία του με την σημαία της Χούντας.

Έντονα αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου ζητώντας από την δήμαρχο Στυλίδας κ. Στεργίου να καταδικάσει το γεγονός όπως και έγινε στη συνέχεια. Ενώ, ανακοίνωση κατά της ενέργειας του δημοτικού συμβούλου Στυλίδας εξέδωσε και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Αποστόλου:

«Μετά την πρωτοφανή επίθεση μέσα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του άμισθου συνεργάτη και συζύγου της Δημάρχου προς το πρόσωπό μου, προστέθηκε σήμερα και η ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ, του εντεταλμένου Συμβούλου της ομάδας της κας Στεργίου και Αντιδημάρχου του Δήμου μας ο οποίος απεικονίζεται σε φωτογραφία του να κρατά τη σημαία της Χούντας και να εύχεται χρόνια πολλά. Είναι πρωτόγνωρο σε έναν ιστορικά δημοκρατικό Δήμο, όπως αυτός της Στυλίδας να προβάλλονται σύμβολα των νοσταλγών της Δικτατορίας μέσα από τις αναρτήσεις Δημοτικών Συμβούλων. Είναι λυπηρό, ο Δήμο μας να διασύρεται αυτόν το τρόπο πανελλαδικά και να ταυτίζεται έστω και δια του ανωτέρω δημοτικού συμβούλου, με απόψεις και θέσεις της Δικτατορίας. Καλώ την κα Στεργίου να κατακρίνει δημόσια τέτοιες αναρτήσεις και δημοσιεύματα. Την καλώ να πάρει θέση και να απομακρύνει τέτοιους ανθρώπους από το δήμο Στυλίδας. Ήρθε η ώρα να αποδείξει αν τελικά διοικεί η ίδια τον Δήμο ή όχι».
Ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης
Δημοτικός σύμβουλος
Αποστόλου Ιωάννης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου:

«Με αφορμή την ανάρτηση Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας στα Social media δηλώνω ξεκάθαρα ότι είναι καταδικαστέα, όπως και οποιαδήποτε συμπεριφορά ή αναφορά βλάπτει τη Δημοκρατία μας».  

Οι ανακοινώσεις της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

«53 χρόνια από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21 ης Απριλίου του 1967» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ και συνείζει: «Αποφράδα μέρα σήμερα και τα σταγονίδια στην Aνατολική Φθιώτιδα δεν κρύβουν τη χαρά τους, ευχόμενοι χρόνια πολλά κρατώντας τη σημαία των πραξικοπηματιών.
Θαυμάστε ανάρτηση με μπρίο και καμάρι από αντιδήμαρχο της Στυλίδας. Απαιτούμε το αυτονόητο, την άμεση αποπομπή του από τον συνδυασμό της δημάρχου Στυλίδας και την έκπτωση του από το αξίωμα του αντιδημάρχου.  53 χρόνια μετά το πραξικόπημα, δεν χωρούν υποχωρήσεις μπροστά στο φασισμό και
τους νοσταλγούς της επταετίας.
Δεν χωρά ο φασισμός ούτε στη Φθιώτιδα ούτε πουθενά».

Λαμία 21 Απριλίου 2020
Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ

Με δεύτερη ανακοίνωσή της στη συνέχεια η Ν.Ε επανέρχεται στο θέμα επειδή όπως σημειώνει «κάποιοι ποιούν την νήσσαν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γαλάζιες χουντικές κηλίδες στο Δήμο Στυλίδας»

Επανερχόμαστε στο θέμα επειδή κάποιοι ποιούν την νήσσαν.

Καταδικάζουμε την χωρίς ντροπή εμφάνιση των προκλητικών φασιστικών ακροτήτων εκ μέρους του στελέχους της ΝΔ και αντιδημάρχου του Δήμου Στυλίδας.

Χθες ημέρα μνήμης και καταδίκης του φασισμού, βρήκαν αφορμή τα σταγονίδια στην ανατολική Φθιώτιδα, προφανώς και με τον αέρα εξουσίας που τους δίνει η διακυβέρνηση από μεριάς της ΝΔ, και δεν κρύβουν τη χαρά τους.

Είναι σε όλους γνωστό πως ακροδεξιοί κύκλοι βρήκαν ζεστή αγκαλιά στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος παρακινούμενοι από τις ιδεοληψίες ΄Άδωνη, Βορίδη, Πλεύρη κλπ , γεγονός που τους έχει αποθρασύνει.

Τι λέει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ , η Περιφερειακή Επιτροπή Στερεάς της ΝΔ, η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας και ο πρόεδρός της για αυτές τις αναρτήσεις;

Ποια η γνώμη της Δημάρχου Στυλίδας – και πρώην υποψήφιας με την ΝΔ-, που όχι μόνο τους έχει στεγάσει αλλά τους δίνει και διευρυμένες αρμοδιότητες ( Εντεταλμένου Συμβούλου);

Απαιτούμε το αυτονόητο, την άμεση αποπομπή του από τον συνδυασμό της δημάρχου Στυλίδας και την έκπτωση του από το αξίωμα του. 53 χρόνια μετά το πραξικόπημα, δεν χωρούν υποχωρήσεις μπροστά στο φασισμό και τους νοσταλγούς της επταετίας.

Δεν χωρά ο φασισμός ούτε στη Φθιώτιδα ούτε πουθενά».

Πηγή: lamianow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης