Οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε έναν 47χρονο χειριστή γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό δύο ακόμη συναδέλφων τους.

Θέμα χρόνου ήταν το τραγικό δυστύχημα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Το συνδικάτο Μετάλλου Αττικής σήμερα πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, την οποία μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης που έγινε το πρωί στην Ζώνη Περάματος σκοπεύει να συνεχίσει και αύριο. Για το απόγευμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση, στις 6:30 μ.μ, στην πύλη της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης, ενώ αύριο Τετάρτη, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόδοση ευθυνών για το εργατικό δυστύχημα ζητά η ΓΣΕΕ, ενώ εντολή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών του δυστυχήματος, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Κλιάρης.

“Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας. Ζητάμε για την τραγωδία, την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

“Δεν είναι η κακιά η ώρα που γίνονται αυτά. Είναι συγκεκριμένες πολιτικές που τα επιτρέπουν και γίνονται. Γίνονται πολλές δουλειές, τεράστια εντατικοποίηση, υπερωριακή απασχόληση και στην ουσία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος” τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά, Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Άκης Αντωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λιμενική αρχή Περάματος προχώρησε στην σύλληψη του πλοιάρχου του πλοίου, του τεχνικού ασφαλείας, του εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και του εκπροσώπου της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

“Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτή τη στιγμή πάλι για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και για να βγει γρήγορα η δουλειά, που βάζει στο ζύγι τις ζωές μας και τα κέρδη των εφοπλιστών, και τα κέρδη των εργολάβων θρηνούμε άλλον έναν άνθρωπο 47 ετών” τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεχρής.

Ο άτυχος 47χρονος μαζί με τους δύο συναδέλφους του 47 και 43 ετών, εκτελούσαν εργασίες εξαγωγής πτερυγίου του καραβιού. “Η εργασία που γινόταν να αποσυναρμολογηθεί η προπέλα του πλοίου Αστερίων 2 δεν γινόταν με τον προβλεπόμενο τρόπο. Όταν σηκωνόταν το πτερύγιο να βγει έξω, έφυγε από τον γάντζο του γερανού, απ΄ ότι όλα δείχνουν και καταπλάκωσε τρεις συναδέλφους” σημείωσε ο κ. Αντωνίου. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στο «Τζάνειο» νοσοκομείο και ο άλλος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης