Χάρτη που καταγράφει τα σχολεία, τα οποία  έχουν πληγεί από την πανδημία και οδηγούνται σε ολική ή μερική διακοπή της λειτουργίας τους δημιούργησε η μη κερδοσκοπική Εταιρία iMEdD.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια διαδραστική εφαρμογή που αφορά την διάδοση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 περιλαμβάνει χάρτη, ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά και αφορά τα σχολεία που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο ή  να θέσουν σε αναστολή τμήματα τους. Ο χάρτης παρέχει πληροφορίες και για όσα σχολεία επαναλειτουργούν μετά τον εντοπισμό κρούσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χάρτης προσφέρει τις σχετικές πληροφορίες στο κοινό σε πραγματικό χρόνο καθώς ανανεώνεται δύο φορές την ημέρα.

Τα στοιχεία που απεικονίζονται στον χάρτη αντλούνται από την σχετική λίστα του υπουργείο Υγείας για τα υπό αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και τίθενται υπό επεξεργασία, ενώ στην συνέχεια οπτικοποιούνται, προκειμένου οι χάρτες να είναι ενημερωμένοι με τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το σχολείο που τον ενδιαφέρει με το πέρασμα του ποντικιού  επάνω από οποιαδήποτε κουκίδα στον χάρτη. Στη συνέχεια εμφανίζεται η καταληκτική ημερομηνία της προγραμματισμένης αναστολής λειτουργίας στην εκάστοτε σχολική μονάδα, όπως και τα τμήματα ή οι τάξεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Υπάρχει η ευχέρεια οι χρήστες να κάνουν μεγένθυση στην περιοχή ενδιαφέροντός τους στον χάρτη.

Επίσης, με διπλό «κλικ», οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις κατηγορίες κατάστασης των σχολείων (ολική αναστολή, μερική αναστολή, επαναλειτουργία), ώστε να δουν μόνο τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες να αποτυπώνονται στον χάρτη.

Πάνω στον χάρτη αρχικά πατήστε με τον κέρσορα στο σημείο που δείχνει τα στατιστικά:

Στη συνέχεια πατήστε πάνω στην επιλογή στατιστικά και θα δείτε τον χάρτη με τα σχολεία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης