Ρεπορτάζ «Ζούγκλα»

Ο 44χρονος Γ. Κατσαγάνης, κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, περιγράφεται από τις δικαστικές αρχές ως ένας επικίνδυνος κακοποιός. Παρά το γεγονός όμως ότι είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία Γ. Γούσιου το 2008 στην Πεντέλη -τα οποία  ισόβια στη συνέχεια  «έσπασε»-, 15 χρόνια για την απαγωγή Παναγόπουλου και 8 χρόνια για ληστεία και οπλοκατοχή, κατάφερε χρησιμοποιώντας ακόμα και την ποινική διαπραγμάτευση να αποφυλακιστεί χωρίς να χρωστά ούτε μία ημέρα φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 44χρονος αποφυλακίστηκε μετά από 13 χρόνια εγκλεισμού σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας στις 14 Απριλίου 2022. Ουσιαστικά, το ότι «έσπασε» τα ισόβια τον οδήγησε πολλά χρόνια νωρίτερα εκτός φυλακής. Ο λόγος που τα «έσπασε» ήταν γιατί ο Άρειος Πάγος δέχτηκε ότι στη δολοφονία Γούσιου ήταν απλός και όχι άμεσος συνεργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο χρόνια μετά, βρίσκεται και πάλι κατηγορούμενος  για τη δολοφονία του τοπογράφου.

Η εγκληματική του δράση περιγράφεται καρέ-καρέ στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γ. Γούσιου. Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Νίκος»  και ο τρόπος δράσης του έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, καθώς στις περισσότερες εγκληματικές ενέργειες χρησιμοποιούσε μηχανή και μάλιστα κλεμμένη.

Την εντολή για τη δολοφονία Γ. Γούσιου την πήρε από βαρύ όνομα της Greek Mafia με τον οποίο ήταν συγκατηγορούμενοι στη δίκη.

«Ο Γ. Κ. (ψευδώνυμο: Νίκος) την 12-9-2008 παρέσχε άμεση συνδρομή στον Α.Κ. κατά την εκτέλεση της υπ’ αυτού διαπραχθείσης ανθρωποκτονίας του Γ.Γ….. Περαιτέρω, ο Γ. Κ., την 25-3-2009 συζητεί με τον Π. Β. Την επομένη, θα πάει να παραλάβει τη «ρόδα» (μοτοσυκλέτα κλεμμένη) από κάποιον του «ψηλού» (Ι. Σ.), τον «Πιτς», και πρέπει να φοράει κράνος για να μην αναγνωρισθεί. Ο ίδιος λέγει «εμένα με ξέρει όλη η Αθήνα τώρα, ένας άμα με δει, κάτι δει, τη γ…..».

Μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί και σε άλλα χτυπήματα, όπως τον Απρίλιο του 2009 όπου έχουν στοχοποιήσει τον τότε Διευθυντή των φυλακών Τρικάλων. Σε συνομιλία με τον Αρχηγό, τον ενημερώνει ότι αυτός και ο Α. Κ. θα πάνε στα Τρίκαλα, για να δουν τον Διευθυντή των Φυλακών, ώστε να είναι έτοιμοι για επικείμενο κτύπημα, τον επόμενο όμως μήνα, γιατί αυτός ο μήνας «φέρνει γρουσουζιά». Τη «μηχανή» (μοτοσυκλέτα) έχει φροντίσει αυτός και την έχουν φέρει εκεί με φορτηγό….Ο Γ.Κ. παρακαλεί τον Π.Β. «Θα μας χτυπήσεις ένα νουμεράκι; Έχω και εγώ κόσμο αλλά δεν θέλω να καρφωθώ, ξέρεις είναι κάρφωμα», «για το λαγό μωρέ, μήπως βρεις καμιά διεύθυνση σπίτι απ’ το μηχανάκι του». Ο Π.Β. λέει ότι δεν γνωρίζει κανένα για να το κάνει αυτό και ρωτά εάν αυτός που έδωσε την παραγγελία είναι έμπιστος. Ο Γ. Κ. απαντά ότι είναι «κολλητός» του Α.Κ. και ότι ο στόχος είναι πολύ εύκολος».

Ο 44χρονος όμως κάνει λάθη και δέχεται ακόμα και παρατηρήσεις από τον Αρχηγό γιατί θα αποκάλυπταν ότι αυτοί ήταν πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου.

«Την 12-4-2009 ο Π.Β. λέγει στον Γ.Κ. ότι η συμπεριφορά αυτού και των Α.Κ. και Α. Π. είναι επιπόλαιη, φαίνονται ότι «χαλάνε λεφτά», κάνουν μεταξύ τους παρέα και θα πάθουν όλοι «ζημιά», γιατί θα τους συνδέσουν με την απαγωγή. Τους συμβουλεύει να πετάξουν τα τηλέφωνα που έχουν μιλήσει μεταξύ τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης