Το πρωί της Πέμπτης 20/05 ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης 19/05.

Σύμφωνα με την παρακάτω δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS που δημοσιεύει το meteo.gr, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς. Ωστόσο η φωτιά έκαψε περισσότερα από 40.000 στρέμματα, ενώ οι ενεργές εστίες είναι τουλάχιστον σε δύο μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με δεύτερη έκτακτη ενημέρωση μέσα σε ένα 24ωρο, ανέφερε πως η Πυροσβεστική λειτουργεί επί του εδάφους με το ειδικό μηχανοκίνητο επιχειρησιακό της κέντρο «Όλυμπος», συντονίζοντας 89 πυροσβεστικά οχήματα με 278 πυροσβέστες, 10 ειδικές ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 αεροπλάνα όλων των τύπων, δύο ελικόπτερα Σινούκ και ένα Super Puma της Πυροσβεστικής, καθώς και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. επιφορτισμένο να συντονίζει από αέρος τις επιχειρήσεις.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης