Πάγωσαν τα χαμόγελα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου καρναβαλιού της χώρας. Η πρώτη δικαστική «καμπάνα» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών σε υπεύθυνο καρναβαλικού πληρώματος.

Καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση, αφού είχε προηγηθεί η βεβαίωση προστίμου του ΣΔΟΕ 7.500 ευρώ, για μη έκδοση αποδείξεων. Είχε πουλήσει σε 387 καρναβαλιστές αντίστοιχες στολές αξίας 20 ευρώ η κάθε μία.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να καθίσουν στο σκαμνί και οι υπεύθυνοι άλλων 8 πληρωμάτων για αντίστοιχα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον περασμένο Μάρτιο, στο ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας είχαν φθάσει καταγγελίες για παράτυπες τακτικές που ακολουθούν ορισμένες ομάδες. Στελέχη του Σώματος μετέβησαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας με τη λίστα των πληρωμάτων, έχοντας προσημειώσει τα «ύποπτα» γκρουπ, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει. Από τους ελέγχους που έγιναν βρέθηκε καρναβαλικό πλήρωμα με 1.000 άτομα να έχει κόψει αποδείξεις μόνο για 50 καρναβαλικές στολές. Τα κέρδη που αποκόμισαν διόλου ευκαταφρόνητα και κυρίως αφορολόγητα!

Ενδεικτικά, το κόστος αγοράς μίας καρναβαλικής στολής μπορεί να είναι 10 ευρώ και να φτάσει να πωλείται στην καρναβαλική αγορά από 20 έως και 35 ευρώ.

Πηγή: pelop.gr