Αποστολή στον Βόλο: Νίκος Χριστοφάκης

Για δεύτερη φορά πλήττεται η Αγριά Βόλου από σφοδρή κακοκαιρία με τους κατοίκους να μετρούν ανυπολόγιστες καταστροφές. Δεκάδες οικογένειες εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα, καταστήματα και περιουσίες πλημμύρισαν από τα λασπόνερα, δρόμοι καταστράφηκαν και χωρίστηκαν στη μέση και μηχανές και Ι.Χ. παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται από την κάμερα της «Ζούγκλας» στην Αγριά Βόλου, η οποία μετατράπηκε κυριολεκτικά σε λιμνούπολη. Οι άνθρωποι παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι καθώς η πόλη έχει κυριολεκτικά πνιγεί από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η κακοκαιρία «Εlias. Μάλιστα όλη η περιοχή προς Αγριά παραμένει αποκομμένη οδικά, το ίδιο και προς  Άνω και Κάτω Λεχώνια αλλά και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά. Στους δρόμους της Μαγνησίας κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομή και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νερά είχαν τέτοια ορμή στην Αγριά που ξεκόλλησε ακόμα και το οδόστρωμα, όπως αποτυπώνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες. Η άσφαλτος έχει καταστραφεί σχεδόν σε όλους τους δρόμους του χωριού, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι φερτά υλικά. Οι κάτοικοι κοιτάζουν ανήμποροι τα όσα συμβαίνουν, ενώ μπουλντόζες και μηχανήματα επιχειρούν να απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι. Υπενθυμίζεται πως χθες με την επέλαση της κακοκαιρίας αρκετοί πολίτες ήταν παγιδευμένοι και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Δείτε εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για τον Βόλο

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Βόλο, καθώς μόνο στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 153 άτομα, ενώ συνολικά 257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την περιοχή της Μαγνησίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για την πόλη του Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από δύο χωριά στον θεσσαλικό κάμπο, το Αχίλλειο και το Αρμένι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία συνολικά 79 άτομα, (19 και 60), χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος, ωστόσο λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν. Η μεταφορά των ατόμων έγινε με λεωφορεία του δήμου ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική ώστε να επέμβει σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δύο αυτές περιοχές είχαν πληγεί και από την κακοκαιρία «Daniel» και παρότι είχε γίνει άντληση υδάτων δεν είχε δοθεί εντολή να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε αυτά, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη Λίμνη Κάρλα.

Σε επιφυλακή και ιδιαίτερα ενισχυμένες παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά στην Μαγνησία, καθώς αν και το φαινόμενο τώρα έχει εξασθενήσει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα έχει απαγορευτεί με εντολή της ΕΛΑΣ η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική χρειάστηκε να σταλούν δύο μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής ώστε να σταματήσει η κυκλοφορία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης