Με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή και στον πόλεμο της Ουκρανίας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και της Ουκρανοελληνικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται Έκθεση Φωτογραφίας του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου με θέμα: «Η Μαριούπολη εν καιρώ ειρήνης και πολέμου».

Η Έκθεση περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό φωτογραφιών πριν από την έναρξη του πολέμου, όταν ο φωτορεπόρτερ, επισκεπτόμενος αρκετές φορές την σημαντική αυτή πόλη, κατέγραφε σε καιρό ειρήνης την ανθούσα παροικία των Ελλήνων. Αργότερα, μετά την εισβολή, ο ίδιος φακός αντίκριζε τα συντρίμμια και τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, πλατείες, δημόσια κτήρια. Ανείπωτος, βουβός απεικονίζεται ο πόνος των ανθρώπων που βιώνουν τον όλεθρο του πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υλικό που θα παρουσιαστεί και στο κοινό της Θεσσαλονίκης -καθώς ήδη έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα-επιμελείται μια ομάδα Ελληνοουκρανών και Ουκρανών καλλιτεχνών που είναι πρόσφυγες. Η Έκθεση εγκαινιάζεται αύριο Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα, στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών στην οδό Αγγελάκη 13. Θα παραμείνει εκεί για το κοινό της Θεσσαλονίκης έως και τις 22 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στην συνέχεια, θα μεταφερθεί και σε άλλα κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης